CLANEK

 

Philip T.B.C. představuje projekt Indian Beatology

Český hudební producent a DJ Philip T.B.C. se na jaře vydal do Indie, kde sbíral zážitky a zvuky, které se staly inspirací i materiálem pro jeho nový projekt Indian Beatology. Výsledkem je nejen plnohodnotné album, ale i dokumentární video série, která představuje jeho hudební odysseu i způsob, jakým album vznikalo.

 

Philip T.B.C. se za zachycením pestré palety zvuků Indie vydal například do místních klubů v Novém Dillí, odlehlé himalájské vesničky Mana i na domorodý ostrov Majuli, který leží na řece Brahmaputra. Během pěti týdnů se společně s kameramanem a fotografem dostali ještě do míst jako Rishikesh & Vrindravan nebo Guwahati. Po Filipových stopách se můžete vydat na www.RedBull.cz/IndianBeatology, kde se od 19. října budou odkrývat příběhy jednotlivých míst, nejprve Nové Dillí a Guwahati, 26. října Majuli, Rishikesh & Vrindravan a Mana. Svůj příběh za zvuky Indie Filip vypráví skrz unikátní dokumentární videa, fotografie, natočené samply a to vše je doplněno o ilustrační text a mapu, která názorně demonstruje, jaké vzdálenosti při své expedici urazil.

Philip T.B.C.

Oproti nahrávání v běžném studiu se v exteriéru musel Philip T.B.C. vypořádát s různými nástrahami: "Neustále jsem musel řešit nový a nový situace a to na tom bylo to skvělé. Třeba jak nahrát ptáka, který měl perfektní zvuk, ale byl hrozně plachej. Vstával jsem kvůli němu asi 4x v 5 ráno, než se mi to povedlo."

Philip T.B.C.

Cestě předcházela dvouměsíční příprava, která zahrnovala mimo jiné i zajištění kvalitní nahrávací techniky. Díky ní bylo možné zachytit hlasy přírody, zvuk strojů, atmosféru ulice i muzikantů a nástrojů v "provizorních" nahrávacích studiích. Za každým nahráváním stojí scénka, která mu předcházela, protože "jako běloch jste v Indii středem pozornosti, ať už nahráváte, nebo ne. Ale když nahráváte někde na ulici, tak Indové se nebojí přijít zeptat, co tam děláte. Ale přijdou se zeptat všichni najednou..." vysvětluje Philip T.B.C.

Philip T.B.C.

Na výsledném albu "Indian Beatology" zazní současně i různí indičtí hosté a DJ Profound. S ním Filip nahrával ve 3.000 m n. m. v Himalájích v zapomenuté vesničce Mana a dle Filipových slov to byl nejemotivnější zážitek: "Vyčerpaní, unavení a nedostatečně aklimatizovaní jsme nahrávali vokály s Profoundem na hotelovém pokoji. Já z toho měl husí kůži a tak silný pocity, že se mi sami od sebe spouštěly slzy a brečel jsem jak malej kluk." Ve spolupráci s DJ Profoundem vznikly tracky "Because I could not play Playstation" a "Come Alive".

Philip T.B.C.

Album "Indian Beatology" vyšlo digitálně 15. října a poslechnout si ho můžete zde.

Indian Beatology - video série

19. 10. - Epizoda #1 Nové Dillí, Epizoda #2 Guwahati
26. 10. - Epizoda #3 Majuli, Epizoda #4 Rishikesh & Vrindravan, Epizoda #5 Mana
Všechny epizody i samply najdete na www.RedBull.cz/IndianBeatology

Na křest se pak můžete těšit 3.11. v Cross Clubu.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016