PARTYINFO

 

CANNABIZZ 2010

Datum konání:
17.09.2010 - 19.09.2010
Místo konání:
Praha - Haly Thámova
Info:
http://www.cannabizz.cz
info@cannabizz.cz
Popis:
vstup jednodenní 100/150 czk, třídenní 200/300 czk
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
DJ Manio: "Fénixovy slzy se dají využít pro léčení řady nemocí jako například cukrovky nebo rakoviny!"
Myslím, že osobnost DJe Mania, který se pohybuje na domácí elektronické scéně více než 15 let a jeho jméno je například spjato s legendárním producentským projektem E.C.A., nemusíme více představovat. Málokdo ale ví, že Manio stojí za pořádáním prvního mezinárodního konopného veletrhu Cannabizz, který proběhne již tento víkend v karlínských halách Thámova. I když se v tomto rozhovoru dozvíte spoustu zajímavostí o jeho nové rezidentní noci Confession nebo o putovních parties Havana Club Tour de Bar, hlavní téma je jasné – první mezinárodní konopný veletrh, na kterém se toho bude dít opravdu spoustu zajímavého a který by rozhodně neměl ujít vaší pozornosti. Přeji hezké čtení!
 
Jirko, ještě než se dostaneme k hlavnímu tématu tohoto rozhovoru, kterým je první mezinárodní konopný veletrh Cannabizz, s nímž je tvoje jméno úzce spjato, rád bych se tě zeptal, jak jsi prožil letošní léto?

Bohužel dost pracovně. (smích) Příprava veletrhu je velmi časově náročná, takže bylo pořád co dělat a do toho ještě sem tam nějaké to vystoupení - a najednou je září. (smích)

DJingu se věnuješ více jak 15 let a za tu dobu se domácí taneční scéna poměrně hodně změnila. Jak vidíš její dnešní situaci ty?

Je těžké objektivně hodnotit něco, čeho jsem sám součástí, ale já osobně vidím domácí scénu docela pozitivně, protože si z ní už dlouho vybírám jen to nejlepší a špatné věci prostě nevnímám nebo se jim směju. Myslím, že se u nás vyvinula řada kvalitních DJs i projektů, které stojí za pozornost a oproti minulosti se mi zdá, že i publikum, které na párty chodí, je o dost otevřenější než kdysi. Jen mi občas trochu chybí takové to nadšení, se kterým chodili lidi na mejdany v devadesátých letech. Tenkrát jeli všichni na každé párty úplně naplno a byl to neskutečný pocit pro ně hrát, ale jak říkám i dnes se naštěstí pořád najde dost takových, alespoň v mém případě.
 

V současnosti jsi rezidentem večírku Confession, který je situován do působivého prostředí klubu Kostel, (bývalý kostel sv. Michaela na Praze 1) kde uplynulý pátek proběhlo již třetí pokračování této akce. Mohl by jsi čtenářům Techna.cz poodhalit pro párty poněkud neobvyklé prostory a prozradit jim, co s tímto eventem plánuješ do budoucna?

Klub Kostel podle mne aspiruje na nejlepší klub v Praze. Unikátní členité prostory v krásných uličkách v centru, 5 pater, majitel, který se opravdu snaží jít dopředu a vytvořit něco speciálního - to všechno tomu napovídá. Já osobně jsem tím prostorem naprosto okouzlen a chci v něm působit, co nejvíc to půjde. Co se týká párty Confession, kterou jsme zatím jen testovali, od 15. října se do toho hodlám pustit už ve velkém stylu. Ten den dorazí na Confession DJ Terry Francis! Terry je borec, jeho styl nemá chybu, v Čechách dlouho nebyl a dle nadšených reakcí přátel se dá čekat opravdový monster mejdan. Samozřejmě nebudou chybět vizuální vychytávky, dekorace a rozjeté tanečnice pro maximální prožitek všech zúčastněných.

Mimo jiné máš za sebou úspěšně odprodukované tři ročníky putovních akcí Havana Club Tour de Bar, které se těší velké popularitě široké veřejnosti. Chystáš uspořádat i čtvrtý ročník tohoto eventu, nebo si chceš od Havany tento rok odpočinout?

Tour de Bar bude určitě pokračovat a nemělo by to trvat už moc dlouho, jen co se naši partneři otřepou z dopadů finanční krize, která jim sežrala rozpočty. (smích) Už teď mám spoustu nápadů, jak to ještě vylepšit, ale neprozradím - až přijde správný čas! (smích)

Hlavním tématem tohoto rozhovoru je první mezinárodní veletrh Cannabizz, takže pojďme na něj. Kdo za tímto veletrhem mimo tebe vlastně stojí a kdy vás napadlo tento veletrh uskutečnit?

Mimo mne stojí v pozadí ještě parta lidí okolo Growshop.cz a berlínské agentury Sowjet, která u nás vydává časopis Konoptikum. Spolupracoval jsem s nimi už na několika minulých ročnících Reflex Cannabis Cupu a myšlenka na uspořádání veletrhu zrála pět nebo šest let, ale až teď přišla vhodná doba.

Kde se bude Cannabizz konat a na co všechno se mohou návštěvníci veletrhu těšit?

Cannabizz proběhne už tento víkend od 17. do 19. září v karlínských halách Thámova a návštěvníci se mohou těšit na spoustu zahraničních i domácích firem zabývajících se činností spjatou s pěstováním a s různým dalším využitím konopí jako je třeba oblečení, kosmetika, léčivé masti, ale i kuřácké potřeby jako bongy, vaporizéry a mnoho dalších vychytávek.
 

Nechali jste se v souvislosti s tím, co všechno se bude na veletrhu dít, inspirovat zahraničními veletrhy jako je například švýcarský Cannatrade nebo jste vzali veškeré dění na veletrhu do vlastních rukou?

Inspirace ze zahraničí byla samozřejmě veliká. Říkali jsme si už řadu let, že když to jde tam, proč ne i tady? Právě zmíněný Cannatrade jsme navšívili už mnohokrát a s řadou vystavovatelů návazali velmi přátelské vztahy.

Předpokládám, že součástí Cannabizzu budou i workshopy a přednášky zasvěcených lidí, kteří tuto rostlinu využívají i k jiným potřebám, než rozveselit sami sebe a blízké okolí. Co tedy Cannabizz nabídne v tomto směru?

Tak například už v pátek v podvečer to bude přednáška "Konopí: univerzální lék?" v podání vynikajícího českého odborníka Mudr. Pavla Kubů, v sobotu pak vystoupení známého propagátora konopí Jiřího X. Doležala, který zde zahájí novou etapu Reflex Cannabizz Cupu a následně vystoupení mluvčího Phoenix Tears Jindřicha Bayera spojeného videokonferencí s Rickem Simpsonem, který se bohužel nemůže zúčastnit osobně, jelikož v tuto chvíli pomáhá v zahraničí několika lidem, kteří mají velmi vážné zdravotní problémy.

Jindřich Bayer bude také prezentovat výrobu unikátního lekářského konopného výtažku. Zajímalo by mne, na co tento olej slouží a pokud jeho prezentaci navštívím, myslíš, že budu s trochou štěstí schopen si tento lék vyrobit doma sám?

Mluvčí Phoenix Tears Jinřich Bayer předvede výrobu tzv. Fénixových slz. (oficiální název konopného výtažku - pozn. aut.) Fénixovy slzy se dají využít pro léčení celé řady nemocí a problémů jako například cukrovky nebo rakoviny a mnoha dalších. Po shlédnutí demoverze jistě sám uznáš, že to není vůbec tak těžké, jak by se mohlo zdát. Pan Bayer navíc asi předvede i unikátní destilační přístroj, se kterým to jde ještě snáz. Nicméně pro demo výrobu na místě použije, a to bych rád zdůraznil, pouze CHMEL a VODU namísto konopí a lékařského benzínu. Nemusím jistě vysvětlovat, proč tomu tak bude. Je to smutné, ale ani použití konopí čistě pro zdravotní účely u nás bohužel není legální.

Mohou se návštěvníci těšit i na nějakou hudební produkci, která bude veletrh doprovázet?


Ano, rozhodně! Po Praze proběhne v klubech několik doprovodných akcí, na které mají návštěvníci veletrhu buď vstup zdarma nebo alespoň se slevou. Více informací najdou všichni na našich stránkách

Máš na jazyku ještě nějaké další informace spjaté s tímto veletrhem, který stojí rozhodně za pozornost a které by neměly návštěvníkům uniknout?

Pokud vás zajímá pěstování, rozhodně si nenechte ujít návštěvu stánků Sensi seeds (nejlepší semínka) a Hesi (nejlepší hnojiva). Vaše kytky budou pak také nejlepší! (smích)

Rád bych ti poděkoval za tento rozhovor a popřál ti, ať se první ročník Cannabizzu vyvede na výbornou. Má závěrečná otázka zní, za kolik se budou moci návštěvníci na veletrh podívat a co všechno je v ceně vstupenky?

Vstupné je 100 / 150 Kč (předprodej / na místě) na jeden den, na tři dny pak 200 / 300 Kč. Každý návštěvník obdrží zdarma tašku s katalogem veletrhu, spoustou propagačních materiálů a uvnitř pak také jistě řadu vzorků a dárků od vystavovatelů. Tak neváhejte!
 
S páskou z veletrhu Cannabizz 2010 máte „otevřeno“ do pěti předních pražských klubů Cannabizz 2010 promění Thámovy haly v moderní veletržní prostory Co čeká návštěvníky veletrhu Cannabizz 2010 Cannabizz 2010 - první český veletrh konopné kultury

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Cannabizz Prague 2010 od Jukiho
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016