PARTYINFO

 

REPUBLIC ARTISTS

flyer
Datum konání:
20.11.2010 - sobota
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge
DJs:
Tomasuchy aka Thomas Tesla (uk) & Feronia (uk) & Little Leigh (South Africa/uk) & Sleazy G (South Africa/uk) & Levida (uk), Emanuel Carneiro (por) & Zero C aka Carlos Armando Avalos (mex)
& Owen Howells (aus) + Nick Varley (uk)
Info:
http://www.myspace.com...
Popis:
vstup do 22:00 zdarma, poté 50 czk
 
 
Leigh&Slezy-G: "Určitě vás rozhýbeme!"

Již tuto sobotu se v pražském Chapeau Rouge představí kolektiv londýnských techno a house DJs Republic Artist. Přinášíme vám rozhovor s dvojicí Leigh&Slezy-G, kteří v Chapeau vystoupí.

 

V sobotu 20. listopadu vystoupíte v pražském Chapeau Rouge. Je to vaše první návštěva Prahy?

Leigh: Ahoj, je to moje první návštěva, slyšela jsem, že to je překrásný město. Někdo mi říkal, že určitě musím jít na petřínskou rozhlednu, která vypadá jako Eifelova věž v Paříži.

Slezy-G: Bude to moje druha návštěva. Poprvé to bylo v roce 2007, když jsem hrál v klubu Mecca. Těším se, poněvadž tentokrát u vás budeme až do pondělí, takže budeme mít více času Prahu líp poznat.

Slyšeli jsme, že oba holdujete tequille? Ochutnali jste nějaký český alkohol?

Leigh: ha ha ha ha...To se doneslo až do Prahy? Ještě jsem žádnej českej alkohol nevyzkoušela, myslím, že budu mít příležitost :)

Sleazy-G: Když jsme tady byl naposled tak jsem byl v jedny hospodě, kde si měl na stole svoji vlastni pípu, z který sis celej večer točit pivo aniž by si musel volat obsluhu nebo jít na bar. To bylo neuvěřitelný! No měli jste nás vidět, jak jsme dopadli po tom sezení ..:-)))))

Oba pocházíte z Jižní Afriky. Proč jste se přestěhovali do Londýna? Chybí vám Afrika?

Leigh: Chtěla jsem vidět svět, cestovat a prorazit s djingem. určitě mi Afrika a hlavně rodina chybí, proto se aspoň jednou do roka ukážu doma. Většinou pres zimu, když máme v Africe léto a kámoši v Londýně klepou kosu.

Sleazy-G: Já jsem v Jižní Africe dosáhnul všeho, co jsem chtěl. Londýn byla jasna volba. Samozřejmě mi chybí rodina, počasí, životní styl a pláže.

Q4. Když se někdo vydá cestovat do Jižní Afriky, co byste mu doporučili a čeho by se mel vyvarovat.

Leigh: Já bych určitě doporučila Cape Town, vydat se na horu Lions Head, taky Robinův ostrov, kde byl uvězněn Nelson Mandela. The Garden Route, která je známá jako jedno z nejkrásnějších míst na světě. Myslim, že každej by měl být opatrný kdekoliv na světě, nejenom v Jižní Africe.

Gareth: K tomu není co dodat.

Q5. Víme že už spolu nějaký ten rok žijete a  také vystupujete jako duo Hey Boy, Hey Girl. Nelezete si někdy na nervy? Jste spolu téměr 24/7?

Leigh: No más pravdu, někdy to je těžký, ale postupem času jsme přišli jak na to. No někdy je Sleazy stejně na zabití.

Sleazy-G: Já jsem do Leigh zabouchnutej, takže některý ty nedostatky přehlížím. Vážím si každý chvilky, kterou můžeme trávit společně.

Q6. Tak teď trošku o Londýně. Ekonomická situace není stále nejrůžovější, hodně lidí v UK ztratilo práci, tím pádem chodí méně lidi na akce. Hodně velkejch klubů se zavřelo. Jeden s posledních byl superclub Matter a teď dokonce Fabric má problémy. Co se teda děje momentálně v Londýně?

Leigh: No Londýn momentálně není o velkých a populárních klubech jako to bylo dřív. Promotéři mají problémy zaplnit velký prostory a pronájem klubů je celkem drahá záležitost. Je teď hodně novejch věcí v menších klubech a barech. Samozřejmě je to škoda, že většina těch slavných klubů už tady není, ale doba se mění a my se musíme přizpůsobit. Něco končí a něco naopak začíná.

Sleazy-G: No s tím se nedá nic dělat. Je teď vice warehouse parties, scéna jde zpět do undergroundu. Naštěstí velký fesťáky jsou tady stále.

Q7. Teď krátce o dalším centru elektronické kultury. Ibiza. Otázka speciálně pro Sleazy-G,  kterej tam jezdi hrát posledních 5 let a byl první Jihoafričan, který hrál v klubu Amnesia na akci Cream. Vypadá to, že na tomhle ostrově žádný ekonomický zákony neplatí. Dokonce hodně klubu bylo vyprodáno týdny dopředu. Jaká byla sezona 2010?

Leigh: Jezdím na Ibizu 4 roky a kazdej rok se mi zda lepší, i když někteří tvrdí opak. Zavedený noci s dobrým line upem budou vždycky busy.

Gareth: Sezona byla skvělá. Nenapadá mě nic, na co bych si mohl stěžovat. Jestli chcete vyrazit příští rok, určitě bych mrknul na www.ibizagathering.com

Q8. 2010 je téměř za námi. Co plánujete na rok 2011?

Leigh: Tak já začínám v lednu dvou měsíční tour v Jižní Africe, pak jednu akci v Thajsku, zpět do Londýna. Mezitím mám ještě akci v Istanbulu a v Litvě. A Pak už mě čekají opening parties na Ibize.

Sleazy-G: Určitě zpět ve studiu. Trosku sem to poslední 2 roky flákal :)

Q9. Leigh ty budeš hrát nahoře na baru a Seleazy-G dole v klubu. Co od vás dvou a dalších 7 dj’s můžeme očekávat? Co by jste vzkázali lidem co se na akci chystají?

Leigh: Budem hrát house a techno s nějakýma překvápkama mezi tím. V tom lineupu je spousta skvělých dj’s a taky party animals ;-) Však uvidíte, party od začátku do konce. Taky mám vzkaz pro Chapeau Rouge. Extra obednávka tequily by byla na miste :)

Sleazy-G: Češi jsou skvělý publikum. Ještě nevím co zahraju ale určitě vás to rozhýbe. No na tu extra obednávku tequily mám stejnej názor.

 
Republic Artists @ Chapeau Rouge

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016