PARTYINFO

 

JUST LIKE THAT

Datum konání:
28.01.2011 - pátek
Místo konání:
Praha - houseboat U Bukanýra
DJs:
Jef K. (FR/silver network), Pat Heart (afrodrops), Lukas Micka
Popis:
vstup zdarma
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Jef K v pátek na akci Just Like That!

Rodák z Paříže Jef K začínal mixovat první desky v roce 1992 poté, co se inspiroval téměř ročním pobytem v Londýně. Jeho deep, groovy a sexy house sety mu ihned přinesly reputaci jedné z nejrychleji vycházejících hvězd na francouzské houseové scéně.

 

Jef K měl po dlouhou dobu rezidentní večírek v nejvyhlášenějším pařížském klubu Rex (1998 – 2003), ale jako rezident působil i v klubu Fuse v Bruselu (2000- 2004) nebo v klubu Robert Johnson ve Frankfurtu (1999 - 2005). Pravidelně hraje ve všech koutech světa; jmenujme například Kuala Lumpur, Tokyo, Sydney, Buenos Aires, Mexico City, Rio De Janeiro, Londýn, Madrid, New York a mnoho mnoho dalších.

V roce 1996 Jef spolupracoval s francouzským labelem Distance na sestavení kompilační řady “My House” a "French Sessions". Obě měly obrovský úspěch a několika odbornými časopisy byly dokonce zvoleny kompilacemi roku. V červnu 2000 vydal Jef další mixovanou kompilaci, která reflektovala jeho tehdejší pravidelné večírky „Watch Out!“ v klubu Rex.

Začátek Jefova partnerství se svým bratrem Antoinem v roce 1999, které mělo za důsledek založení dvou hudebních vydavatelství -  Silver Network a Fast Forward FFWD, bylo zásadním milníkem v jeho kariéře. Na labelu Silver Network začala od té doby a dosud svoji tvorbu vydala řada uznávaných umělců, např. Spirit Catcher, Ciudad Feliz, Pépé Bradock, Charles Webster, Alex Kid, Dixon, DJ Rasoul nebo Miguel Migs.

Později Jef spustil další projekt pod názvem Crack&Speed, což byl zároveň sublabel Silver Network. Mezi umělce, kteří svojí tvorbou tento label podpořili, patřili například Freestyle Man nebo Chris Carrier. Nicméně v roce 2008 tato značka svoji činnost ukončila.

V minulém roce přišel po dvou letech nepříliš frekventovaného vydávání velký třesk. Dohromady se totiž s Jefem dali Chris Carrier a chicagská legenda Chez Damier a utvořili projekt "The Gathering". Jejich deska „In My System“ sklidila velký úspěch a do svých „TOP“ ji zařadila jména jako např. Ricardo Villalobos, Radio Slave nebo Soul Clap; hudební server Resident Advisor vyhodnotil Jefův remix této skladby jako sedmý z padesáti nejlepších tracků roku 2010. Skladbu „In My System“ pak ještě zremixovali The Revenge, I:Cube, Milton Jackson, Soul Minority, Dj Shade & Steve Ferrand a další.

Jefova spolupráce s ostatními producenty s rokem 2011 zdaleka nekončí. Nejnovější partnerství navázal s Gwenem Maze a na vydání jsou připraveny skladby, popř. remixy pro značky Elevation nebo Moodmusic a samozřejmě Silver Network.

Jef K se v Praze představí téměř na den přesně po osmi letech, kdy jsme ho v roce 2003 mohli vidět na akci INSTINKTIVE BEAT - PRAGUE LOVES PARIS LOUNGE pořádané agenturou WAX v Lucerně. Tentokrát zahraje v pátek 28. ledna na známém pražském škuneru Bukanýr jako headliner večírku JUST LIKE THAT. Podpora je jako vždy zajištěna od djs Pat Heart a Lukas Micka.

www.silvernetwork.fr

www.soundcloud.com/silvernetwork

www.facebook.com/silvernetwork

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016