PARTYINFO

 

DOLDRUMS (CDN)

Datum konání:
05.11.2017 - neděle
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
Doldrums (CDN)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 20:00, vstup: předprodej: 200,- Kč (+ poplatky sítě) Hostel Eleven (bez poplatků), Indies, SMSTicket.cz: www.smsticket.cz/vstupenky/10115-doldrums-ca, GoOut.cz: goout.net/cs/listky/doldrums-petra-glynt/sqnb/
 
 
DIY producent Doldrums představí na Flédě své noise-elektro

V české koncertní premiéře vystoupí na Flédě elektronický producent Doldrums. Kanadský autor originálního noisem prosáklého indie-elektra přestaví 5. listopadu v Brně nové dlouhohrající album "Esc". V Motrealu usazený hudebník buduje své skladby na pomezí elektronické a instrumentální tvorby. Jeho charismatický androgynní vokál obestírá tvorbu ovlivněnou širokou paletou vzorů od post-punku po tvrdé techno. Živelného koncertního umělce, který vychází z pestrého DIY hnutí, doprovodí na živé bicí Petra Glynt.

 

Klub Fléda přivítá 5. listopadu dalšího proslulého koncertního excentrika. Na vystoupení nevyzpytatelných interpretů jako Tommy Cash, Zebra Katz či IAMX naváže kanadský experimentální tvůrce Doldrums. Autor s noisem koketující elektroniky přijede do Brna představit materiál z aktuálního a oceňovaného alba "Esc" (2017). Na bicí a perkusivní nástroje ho bude živě doprovázet Petra Glynt, která se účastnila i nahrávání desky.

Doldrums
"Při koncertech rád narušuju očekávání o tom, jak má vypadat živé vystoupení," uvedl Doldrums pro magazín Dummy a dodal: "Pocházím z muzikantské rodiny. Koncerty tak navštěvuji nebo na nich sám hraju většinu svého života. O to větší je pro mě výzva neustále těm očekáváním čelit a překonávat je." Třetí studiové album "Esc" vydal Airick Woodhead aka Doldrums toto léto. Kromě zmíněné Petry Glynt se na desítce nových tracků podílel také Tobias Rochman (Peleda), mix pak obstaral Matthew Otto (Majical Cloudz). Deska vykreslující distropickou vizi dnešního světa a jeho obyvatel je dosud nejkomplexnější zvukovou kolekcí kanadského tvůrce. Na základech experimentálního elektro-popu stavěné skladby plné barvitých samplů drží pohromadě především silné melodie a Woodheadův nezvykle čistý vokál. Album vychází z autorovy hudební minulosti. "Stále hraji hodně kytarové hudby a bylo skvělé hledat způsoby, jak některé z mých kytarových písní přepracovat v duchu Doldrums," popsal Woodhead materiál, který okysličuje také inspirace současnou trapovou a acid vlnou: "Mám rád špinavé elektro a techno. Chtěl jsem však, aby tohle album bylo přitažlivější a melodramatické."

Doldrums
Airick Asher Woodhead koketoval už od mládí s různými hudebními nástroji svého otce, folkového hudebníka. V dospívání založil spolu se svým bratrem kapelu Spiral Beach, jejíž rozpad a touha neustrnout v jednom místě vylákala Woodheda na toulky po Evropě. Po měsících pobytu v Berlíně se nakonec vrátil do Kanady. V Torontu se stal členem vznikající DIY komunity, která pořádala na svém sídle a zároveň ubytovně svých členů žánrově rozmanité hudební akce. V roce 2010 rozjíždí Woodhead pod vlivem této skupiny projekt Doldrums. Po několika singlech a EP "Empire Sound" (2011) vydává v roce 2013 debutovou dlouhohrající desku "Lesser Evil". Na tu navázalo u labelu Sub Pop vydané album "The Air Conditioned Nightmare" (2015). To Woodhead tvořil ve skromných podmínkách na notebooku své blízké obdivovatelky Grimes. Postupně se jeho one-man projekt rozrostl v plnohodnotnou živou kapelu, s níž vystupoval na mnoha místech planety. Krom zmíněné Grimes doprovázeli třeba také Unknown Mortal Orchestra, Crystal Castles, Purity Ring nebo HEALTH.

Doldrums – "Runnerup"
Doldrums – "Loops"
Doldrums – "Live show 2013 (Boiler Room Montreal)"

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016